18.02.2014.

Rīgas Brīvosta izsludinājusi ikgadējo, jau trešo, radošo darbu konkursu studentiem “Osta pilsētai”. Augstākajās mācību iestādēs studējošie jaunieši tiek aicināti iesniegt darbus vairāk nekā 20 apakštēmās – aptverot ekonomikas un mārketinga, transporta un loģistikas, inženiertehnisko nozaru, jūrniecības, kā arī apsardzes un drošības jomas.

 

Konkursa mērķis ir sekmēt studentu izpratni par ostas darbību un attīstību, vērtējot to gan kā iespēju savai turpmākajai karjerai, gan kā nopietnas izpētes un analīzes vērtu ekonomisko organismu, sociālo un arī kultūras fenomenu. Tā dalībnieki tiek aicināti meklēt un rast jaunas, starpnozaru disciplīnās balstītas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai un integrācijai ekonomikā, sadzīvē un kultūrtelpā.

“Līdzšinējo konkursa dalībnieku idejas bijušas interesantas, un tās visas ir noguldītas Rīgas Brīvostas Ideju bankā ostas attīstībai”, norāda konkursa žūrijas priekšsēdētājs, RBO valdes loceklis Ivars Jakovels. “Tas, ka studenti ik gadu aktīvi iesaistās ostas rīkotajā konkursā, nenoliedzami priecē, apliecinot jauniešu ieinteresētību par vienu no Latvijas ekonomikas un Rīgas labklājības galvenajiem „dzinējiem”, kā arī viņu spējas savas akadēmiski iegūtās zināšanas pielietot reālā vidē – risinot konkrētus, ar uzņēmējdarbību, ostas attīstību, loģistiku un ekonomiskajiem procesiem saistītus, uzdevumus.”

Konkursā drīkst piedalīties jebkurš Latvijas valstpiederīgais, kurš studē augstākās izglītības mācību iestādē Latvijā vai ārpus valsts robežām, kā arī jebkurš Latvijas Republikas augstākās izglītības mācību iestādē studējošs students. Konkursā piedalās komandas, ko veido divi cilvēki. Radošais darbs izstrādājams atbilstoši augstākās izglītības mācību iestāžu prasībām studentu zinātniskajiem darbiem, kas nozīmē, ka konkursanti drīkst izmantot un iesniegt arī savus studiju procesā topošos projektus. Otrajā atlases kārtā jeb konkursa finālā savas idejas būs jāaizstāv klātienē, ko vērtēs žūrijas komisija. Tās sastāvā būs Rīgas brīvostas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Jūras akadēmijas deleģēti pārstāvji.

Dalībnieku komandas konkursam var pieteikties līdz šā gada 3.martam konkursa mājas lapā www.ostapilsetai.lv, savukārt konkursa fināls, kad labākās komandas prezentēs savus darbus žūrijai, notiks 10. aprīlī.

Papildus informācija:

Papildus informāciju par Rīgas Brīvostas darbību un iepriekšējo konkursu norisi iespējams iegūt, apmeklējot Rīgas Brīvostas mājas lapu www.rop.lv, kā arī Rīgas Brīvostas sociālo tīklu lapas draugiem.lv/rigasbrivosta/, facebook.com/rigasbrivosta un twitter.com/rigasbrivosta.