07.04.2014.

Ceturtdien, 10. aprīlī, noslēgsies jau trešais Rīgas brīvostas pārvaldes organizētais studentu radošo projektu konkurss „Osta pilsētai”, kurā interesantāko ideju vidū atrodami gan priekšlikumi konteineru terminālu attīstībai, gan plāns brīvostas vietējās komunikācijas un sabiedrības līdzdalības sekmēšanai. Labākie studentu darbi tiks noskaidroti, vērtējot sagatavotās prezentācijas un jauniešu spējas argumentēti pamatot savu izstrādāto projektu nozīmību.

 

Konkurss notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā studenti iesniedza rakstu darbus par dažādām ar ostu saistītām tēmām. Savukārt finālā, kas notiks 10. aprīlī, būs komandu sacensība: labāko darbu autori sacentīsies klātienē, uz vietas prezentējot un aizstāvot savas idejas kompetentai žūrijai.

“Rīgas brīvostas organizētais konkurss studentiem notiek jau trešo reizi, un gadu no gada, iepazīstoties ar jaunajiem konkursā iesniegtajiem projektiem, mēs arvien pārliecināmies, ka jaunieši ir spējīgi nākt klajā ar jaunām un progresīvām idejām ostas konkurētspējas palielināšanai un integrācijai ekonomikā, sadzīvē, kā arī kultūrtelpā. Tas priecē, jo pierāda, ka Latvijā netrūkst gudru un motivētu jauniešu, kas ir gatavi apliecināt, ka savas akadēmiski iegūtās zināšanas spēj lieliski pielietot arī reālā dzīvē – risinot konkrētus, ar uzņēmējdarbību, ostas attīstību, loģistiku un ekonomiskajiem procesiem saistītus, uzdevumus,” stāsta konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas brīvostas valdes loceklis Ivars Jakovels.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aicinām žurnālistus ceturtdien, 10.aprīlī, klātienē vērot

KONKURSA NOSLĒGUMA PASĀKUMU

- plkst. 14.00 studentu darbu prezentācijas

un / vai

- plkst. 15.30 svinīgo apbalvošanas ceremoniju

Rīgas brīvostas pārvaldē, Kalpaka bulv. 12, Rīgā.

Dalībnieku veikumu vērtēs:

- Ivars Jakovels, Rīgas brīvostas valdes loceklis, konkursa "Osta pilsētai" žūrijas priekšsēdētājs;

- Modris Ozoliņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektora vietnieks biznesa attiecību un attīstības jautājumos;

- Jānis Bērziņš, Latvijas Jūras akadēmijas rektors;

- Māris Purgailis, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes profesors.

- Anete Zvaigzne, pirmā studentu konkursa „Osta pilsētai” uzvarētāja.

Žurnālistus, kuri vēlas pasākumu apmeklēt, lūgums iepriekš pieteikties konkursa mediju koordinatorei, rakstot uz e-pastu: laima.senina [at] strategies.lv