02.06.2014.

 

 

 

2014. gada 3. Un 4. Jūnijā Rīgā norisināsies augsta līmeņa transporta, loģistikas un tirdzniecības ceļu konference „Savienojot Eiropu ar Āziju”.

 

Pasākums tiek organizēts Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības programmas ietvaros ciešā sadarbībā ar Ķīnas valsts iestādēm un konferencē savu dalību apstiprinājusi virkne augsta līmeņa amatpersonu, starptautiski atzīti akadēmiski eksperti, kā arī biznesa asociāciju, nozares un uzņēmējdarbības pārstāvji.

Pasākuma ietvaros, Ķīnas Transporta viceministra Weng Mengyong vadībā, plānota Ķīnas delegācijas viesošanās Rīgas Brīvostā. Ķīnas delegācijas sastāvā ir augstas Ķīnas Transporta ministrijas, Ārlietu ministrijas, Transporta plānošanas un izpētes institūta amatpersonas, kā arī nozīmīgu Ķīnas investoru pārstāvji.

Ķīnas delegācijas viesošanās laikā Rīgas brīvostā, delegācijas locekļiem tiks prezentētas iespējas kravu pārvadājumu jomā, kā arī investīciju iespējas Rīgas Brīvostā. Prezentācijas ietvaros, ekskursijā ar kuģīti Jelgava pa ostas akvatoriju, Ķīnas delegācija tiks iepazīstināta ar ostas aktuālo situāciju, uzņēmējdarbībai pieejamām teritorijām, kā arī ostas infrastruktūru un infrastruktūras attīstības plāniem.