03.07.2014.

2014. gada 3.jūlijā Rīgas brīvostā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar SIA "Riga fertilizer terminal" rīko praktiskās vietēja līmeņa civilās aizsardzības mācības.

 

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā un to kā objekta atbildīgie speciālisti nodrošina sadarbību ar glābšanas, avārijas dienestiem un citām valsts un pašvaldības institūcijām, veicot katastrofu pārvaldīšanas pasākumus nevēlamu notikumu vai rūpniecisko avāriju gadījumā.

Mācību scenārijs paredz, ka SIA "Riga fertilizer terminal" ir notikusi rūpnieciska rakstura avārija, kā rezultātā ir arī cietušie.

Mācībās piedalīsies ne tikai uzņēmuma darbinieki un VUGD amatpersonas, bet arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policijas, Rīgas Pašvaldības policijas, Valsts Vides dienesta un Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieki. Ņemot vērā to, ka notikuma vietā pulcēsies vairāki operatīvie transportlīdzekļi un lai īstenotu mācību mērķus, Kundziņsalā Rīgā ir iespējami satiksmes ierobežojumi.

Mācību ietvaros tiks iedarbināta arī objekta trauksmes sirēnu iedarbināšanu.

VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumus, kā arī, ja šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Latvijas likumdošana nosaka, ka tādos objektos kā SIA "Riga fertilizer terminal" praktiskās civilās aizsardzības mācības ir jārīko regulāri.