28.10.2014.

Viena no Rīgas Brīvostas pārvaldes nostādnēm ir sekmēt sabiedrības kopējo labklājību aktīvi iesaistoties pilsētas sociālajās norisēs, atbalstot iedzīvotāju iniciatīvas. Lai veicinātu iedzīvotāju skaidru un objektīvu redzējumu par ostas darbību un nozīmību valsts, reģiona un pat globālajā mērogā, RBP par vienu no prioritātēm ir izvirzījusi dialoga veicināšanu ar gados jauniem cilvēkiem, tostarp, skolniekiem, studentiem un jauniešiem no dažādām organizācijām. Šāda iniciatīva arī veicina speciālistu sagatavošanu un tehnoloģiju pārnesi, sekmējot gan ostas, gan jauno speciālistu attīstību un izaugsmi.

 

Līdz šim izveidots vērienīgs regulāru ikgadēju un vienreizēju pasākumu kopums, starp kuriem var minēt gan sadarbību ar vadošajām Latvijas izglītības iestādēm, gan studentu un skolnieku konkursu organizēšanu, sadarbību ar Latvijas zēģelētāju asociāciju un citus pasākumus.

Turpinot veiksmīgi aizsākto praksi, kas veicina gan Latvijas un ostas starptautisko atpazīstamību, gan konkrēto universitāšu mācību materiālu bāzes pilnveidošanu, RBP 28.oktobrī Rīgas ostā uzņem Latvijas Jūras akadēmijas 3.kursa studentus, lai sniegtu uzskatāmu un detalizētu ieskatu par mārketinga procesiem Rīgas brīvostas pārvaldē.