24.02.2015.

 

Par Rīgas brīvostu noteikti ir dzirdēts daudz, gan tas, ka brīvosta jau vairākus gadus ir vadošā Baltijas valstu osta pēc kravu apgrozījuma, gan tas, ka brīvosta ieņem nozīmīgu lomu Latvijas tautsaimniecības attīstībā, kā arī tas, ka osta aizņem teju 10% no galvaspilsētas teritorijas. Taču retais ir dzirdējis, ka Rīgas brīvostas pārvaldei ir pašai sava basketbola komanda un kas vēl svarīgāk, ka komandas sastāvu, kā arī līdzjutēju un atbalstītāju pulku veido cilvēki, kas diendienā strādā, lai Rīgas brīvostu izveidotu par to, kas tā šodien ir – viena no spēcīgākajām ostām Baltijas jūras austrumu krastā.

 

Tas, ka Rīgas brīvostai ir tieši basketbola komanda, nav nekāds pārsteigums, jo basketbolistu un atbalstītāju pulku veido pārvaldes darbinieki teju no visiem ostā esošajiem departamentiem. Ostas policija, IT departaments, Vides un attīstības departaments, Rīgas brīvostas flote, Juridiskais departaments, Sabiedrisko attiecību departaments ir tikai daļa no struktūrām, kuru darbinieki no darba brīvajā laikā nododas basketbola kaislībām.

Komanda tika izveidota pirms divpadsmit gadiem, bet tieši pēdējos gados tiek rādīts vispārliecinošākais sniegums. Četru gadu laikā Rīgas brīvostas pārvaldes komandai ir izdevies izcīnīt 3 pirmās vietas Baltijas valstu ostu basketbola turnīros, kuros piedalās Kaļiņingradas, Tallinas, Klaipēdas, Liepājas un Ventspils ostas. Papildus šiem sasniegumiem komanda rāda arī pārliecinošu sniegumu Dubultamatieru basketbola līgā, kur 2012.gadā izcīnīta 1.vieta trešajā līgā un 2013.gadā 1. vieta otrajā līgā.

Šogad Rīgas brīvostas pārvaldes komanda debitē 1.līgā, kur šobrīd ierindojas kopvērtējuma tabulas augšgalā, kā arī demonstrē lielisku sniegumu, 15 spēlēs izcīnot 12 uzvaras. Taču ņemot vērā, ka Play off jeb izslēgšanas spēles Dubultamatieru līgā nav aiz kalniem, kā arī to, ka komandas izslēgšanas spēlēs parasti demonstrē augstāku meistarību un cīņas sparu, būtu augstprātīgi un neapdomīgi gulēt uz lauriem un cerēt, ka uzvara iekritīs rokās.

Lai izslēgšanas spēlēs parādītu savu labāko sniegumu un pretiniekiem izrādītu sīvu pretestību, Rīgas brīvostas pārvaldes komanda ir pieņēmusi taktisku, bet arī drosmīgu soli, 9.martā uz pārbaudes spēli izaicinot vienu no LBL2 spēcīgākajām komandām, sīksto VEF skolas A grupas basketbola komandu.

Duelis solās būt interesants, jo, lai gan VEF skolas sastāvā ir spēlētāji, kuri ierindojas starp Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas statistikas līderiem, arī Rīgas brīvostas pārvaldes komandai ir savi trumpji un basketbolistu aprindās ne reizi vien dzirdēti uzvārdi, piemēram, Brenčs, Muste, Vaikulis, Elbakjans, Šiliņš un citi.

Spēli plānots aizvadīt 9.martā Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 17.30.