06.05.2015.

5.maijā tika atklāta kruīzu sezona ar diviem kuģiem Pasažieru terminālī – Costa Pacifica un Aida Cara. Abi kuģi kopā uz galvaspilsētu atveda teju 6000 cilvēku, no kuriem 4000 bija tūristi, bet pārējie apkalpes locekļi.

Costa Pacifica Rīgā ienāk jau kopš 2011.gada sezonas, bet Aida Cara ostā ir pirmo reizi. Ne tikai šis kuģis ienāk ostā pirmo reizi, bet tas ir arī pirmais vācu kruīzu līnijas AIDA kuģa apmeklējums Rīgas brīvostā. Sarunas ar AIDA kompānijas pārstāvjiem par mūsu galvaspilsētas iekļaušanu kruīza maršrutos norisinājušās jau vairākus gadus, taču lūzuma punkts tika panākts pagājušā gadā, kad uz RBP organizēto Cruise Europe Conference Rīgā ieradās arī kompānijas AIDA maršruta plānotāji Harald von der Osten-Sacken. Rīgā redzētais un piedzīvotais konferences dalībniekus neatstāja vienaldzīgus, kā rezultātā 2015.gadā Rīga ir iekļauta kārtējā kruīzu kuģu galamērķī.

Šis ir AIDA kompānijas pats pirmais kuģis, būvēts 1996.g. un uz tā klāja 5.maijā bija 1091 pasažieris, lielākoties vācieši, taču bija arī pasažieri no Austrālijas, Austrijas, Francijas, Indijas, Nīderlandes, Šveices un Zviedrijas. AIDA kuģus var atpazīt pēc tā īpaši „smaidīgā” kuģu dizaina.

Abus kuģus ostā šogad vēl redzēsim vairākkārt, jo abi ir pieteikuši vairākas vizītes. Interesants ir fakts, ka "smaidīgais" AidaCara arī noslēgs kruīzu sezonu Rīgas brīvostā 6.oktobrī.