26.11.2015.

Šodien, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas iekšējā drošības dienesta vadītājs A.Purmalis piedalīsies Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes rīkotā konferencē, lai paaugstinātu personāla un nomnieku zināšanas un pieredzes līmeni.

Ostas policijas Iekšējā drošības dienesta vadītājs, dalīsies ar gadu gaitās iegūto bagātīgo pieredzi ne tikai Rīgas, bet arī citās Eiropas ostās redzēto. Konferencē piedalās pārstāvji no VAS Latvijas Jūras administrācija, VUGD, Drošības policija, VID muitas pārvalde, LR Robežsardze, LR Krasta apsardzes dienests, Valsts vides dienests. Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un drošības faktorus, īpaši valsts infrastruktūras objektos ar paaugstinātu drošības risku, svarīgi iegūt pieredzi un dalīties informācijā starp visām instancēm, kuras ik dienu saskaras ar apdraudējuma identificēšanu un spēju ātri reaģēt.

Rīgas brīvostas iekšējās drošības dienesta vadītājs galveno uzsvaru liks uz bīstamo un piesārņojošu kravu aktualitātēm ostā. Konferences dalībnieki tiks iepazīstināti ar jaunākajiem starptautiskiem normatīviem dokumentiem, kā arī tiks vērsta uzmanība par prasībām bīstamo kravu pārvadāšanā, kravu marķēšanā, kravu pārvietošanā un transportēšanas noteikumos.

Kā otrs svarīgais pieturas punkts būs bīstamo atkritumu savākšanas problēmas, kuras rodas satiksmes negadījumu rezultātā. Ņemot vērā, ka ik dienas uz ostu un no tās ne tikai pa dzelzceļu, jūru un koplietošanas auto ceļiem tiek transportētas dažādas bīstamās kravas ir jāzina kā rīkoties situācijās, ja notiek kāds negadījums, kurš var radīt draudus apkārtējai videi, kā arī pakļaut riskam cilvēku veselību un dzīvās radības.