22.01.2016.

Pagājušā gadā regulāros konteinerpārvadājumus veica 7 kuģošanas līnijas, kopumā nodrošinot 549 kuģu vizītes un kopskaitā pārvedot 355,2 tūkst.TEU vienību. Lielākais kuģu skaits 2015. gadā reģistrēts Containerships līnijā, bet pēc pārvesto kravu apjoma lielākais apgrozījums sasniegts Unifeeder Container Service, MSC un French Baltic Line līnijās. 2015. gadā konteinerizētās kravas veidoja 10% no kopējā kravu apgrozījuma Rīgas brīvostā.

 

Lai veicinātu konteinerkravu piesaisti, konteinerkravu pārvadātājiem tiek piedāvāta regulārās kuģošanas līnijas statusa priekšrocības - ostas maksu atlaides, kas tiek piemērotas atkarībā no kuģu vizīšu skaita gadā. Par darbību 2016. gadā līnijas statusa līgumu ar Rīgas brīvostas pārvaldi ir noslēgušas konteineru pārvadājumu līnijas – Containerships, Unifeeder Container Service, MSC, French Baltic Line, Hapag-Lloyd AG, Mann Lines Multimodal un Maersk Line/ Seago Line.

Vēršam uzmanību, ka līniju Containerships, Mann Lines Multimodal un Maersk Line/ Seago Line 2016. gada kuģošanas maršrutos ir izmaiņas. Vairāk informācija par 2016. gada kuģošanas līnijām, to maršrutiem un grafikiem pieejama RBP mājaslapas sadaļā “Kuģošanas līnijas”.