18.04.2016.

Rīgas brīvostas pārvaldes realizētais Krievu salas infrastruktūras attīstības projekts, kas īstenots ciešā Eiropas Komisijas un atbildīgo ministriju uzraudzībā, pozitīvi vērtējams ne tika no vides ietekmes viedokļa vai izmaksu ietaupījuma aspekta, bet arī no gūtās pieredzes sadarbojoties ar Eiropas Komisijas, stividoru, Finanšu ministrijas un Satiksmes ministrijas, kā arī vides institūciju vietējiem un starptautiskiem ekspertiem.

 

Jāuzsver, ka projekts Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra ir apjomīgākais infrastruktūras objekts Latvijas valsts mūsdienu vēsturē. Ņemot vērā projekta unikālo raksturu, tā īstenošanā iesaistījās dažādu nozaru vadošie eksperti, kas nodrošināja to, ka projekts realizēts atbilstoši mūsdienu būvniecības standartiem. Tieši projekta vērienīgais apjoms un tajā iesaistīto institūciju un speciālistu skaits, visām projektā iesaistītajām pusēm sniedza nenovērtējamu pieredzi visās projekta attīstības stadijās.

Šāda valstiski nozīmīga projekta veiksmīga realizācija pierāda, spēju konstruktīvi sadarboties augstākajā līmenī, un norāda uz Latvijas rīcībspēju ES fondu apguvē, kas kalpo par garantu turpmāko līdzmaksājumu saņemšanai.