13.05.2016.

Šogad Lattelecom Rīgas maratonā ostas pārvalde būs pārstāvēta ar komandu 12 cilvēku sastāvā. Četri no mums skries 6 km distanci, seši – 10 km un pa vienam pusmaratona un maratona distancēs.

Kā Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieki ikdienā esam atbildīgi par Rīgas ostu. Darbojoties ostā ik uz soļa jūtam, cik nesaraujami osta ir saistīta ar Rīgu, kas vienmēr ir bijusi un būs ostas pilsēta. Tādēļ piedalīties visdažādākajos pasākumos Rīgas pilsētā uzskatām par pašsaprotamu. Īpašs prieks ir atbalstīt tās aktivitātes, kas tāpat kā osta nes Rīgas vārdu plašajā pasaulē un sagādā prieku gan mums pašiem, gan Rīgas iedzīvotājiem.

Mūsu komandas kapteinis un vienīgais, kurš ir apņēmības pilns pieveikt  42 km distanci, Ostas policijas Operatīvās vadības nodaļas vecākais inspektors Andris Vindels: 

„Nopietni skriešanai pievērsos pirms 3 gadiem. Līdz šim sacensību režīmā ir noskrieti trīs pusmaratoni - divi Rīgā un viens Tartu pusmaratons. Šis būs mans pirmais pilnais maratons, kas ir ieplānots kā spēku pārbaude pirms septembrī gaidāmā Berlīnes maratona. Rīgā galvenais uzdevums - finišēt. Mans sapnis ir noskriet lielo maratonu 5-nieku: Berlīne, Londona, Bostona, Ņujorka un Tokija.” 

Brašākā no mūsu dāmām ir Klinta Lauska, Kuģošanas departamenta sekretāre-lietvede, kas skries pusmaratonu: 

„Skrienu, jo man tas vienkārši sagādā prieku. Skriešana ir kļuvusi par neatņemamu manas ikdienas sastāvdaļu. To pozitīvisma devu un relaksācijas sajūtu, ko dod skriešana, es nevaru iegūt nekur citur. Pateicoties skriešanai esmu ieguvusi arī krietnu draugu pulciņu. Visvairāk man patīk skriešana pa meža takām. Pusmaratonus regulāri skrienu jau 3 gadus un gadā noskrienu apmēram piecus pusmaratonus. Par pilno maratonu pagaidām vēl nedomāju. Mans mērķis ir noskriet pusmaratonu ātrāk nekā 1h un 30 minūtēs.”

Novēlam visiem veiksmīgus startus, sasniegt mērķus un piepildīt sapņus, bet pats galvenais - izbaudīt kustību un kopā būšanas prieku.

{phocagallery view=category|categoryid=93}