16.05.2016.

Rīgas brīvostas Pārvaldnieka vietnieks Mārketinga direktors Edgars Sūna 10. un 11. maijā Dubaijā (Apvienotie Arābu Emirāti) piedalījās Pasaules brīvo zonu organizācijas (World Free Zones Organization, World FZO) ikgadējā konferencē. Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) bija uzaicināta piedalīties konferencē un World FZO Valdei prezentēt iespējas uzņemt organizācijas ikgadējo konferenci Rīgā.

 Pārvaldnieka vietnieks Mārketinga direktors Edgars Sūna:

„World FZO ikgadējā konference ir lielākais brīvo zonu tematikai veltītais forums pasaulē. Konferencē pasaules vadošie ekonomikas eksperti, valdību pārstāvji un politikas veidotāji iepazīstina dalībniekus ar jaunākajiem pētījumiem un viedokļiem par brīvo zonu ietekmi uz pasaules ekonomiku un to nākotnes attīstības tendencēm. Piedaloties konferences pasākumos, bija iespēja iepazīties ar dažādu ekonomisko zonu modeļiem pasaulē, satikt to pārstāvjus un salīdzināt brīvo zonu darbību Latvijā un citās pasaules valstīs. Zinot atšķirīgo izpratni par jēdzienu „brīvā ekonomiskā zona”, turpmāk būs iespējams saprotamāk un efektīvāk skaidrot potenciālajiem investoriem Rīgas brīvostas priekšrocības”.

World FZO ir bezpeļņas organizācija, kas darbojas kā asociācija brīvajām zonām visā pasaulē. Tā tika nodibināta Ženēvā (Šveicē), un tās galvenā mītne ir Dubaijas lidostas brīvajā zonā (Apvienotajos Arābu Emirātos). World FZO uzlabo sabiedrības zināšanas un sapratni par brīvajām zonām, nodrošina tādus pakalpojumus, kā izpēti, dažādus pasākumus un datu pieejamību gan saviem dalībniekiem, gan vispārējā uzņēmējdarbības vidē. Tā arī veicina informētību par brīvo zonu priekšrocībām tādās jomās kā ekonomiskā un sociālā attīstība, kā arī ārvalstu tiešās investīcijas.

Rīgas brīvostas pārvalde ir World FZO biedrs kopš 2015. gada. Rīgas brīvostas pārvaldei dalība World FZO rada dažādas priekšrocības investīciju piesaistei. Galvenokārt tā ir iespēja plaši informēt potenciālos investorus par brīvās zonas režīma radītajām priekšrocībām Rīgas brīvostā.