27.05.2016.

No 24. - 26. maijam norisinājās Latvijas Republikas vēstnieces Krievijas Federācijā Astras Kurmes vizīte Novosibirskā (Krievijā), kuras ietvaros notiek Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizēti pasākumi Latvijas uzņēmējiem un Latvijas transporta nozares uzņēmumu dalība forumā un izstādē „TransSiberia 2016”. Rīgas ostu Novosibirskā pārstāv Rīgas brīvostas Pārvaldnieka vietnieks – Mārketinga direktors Edgars Sūna, kā arī uzņēmuma SIA „Systems Terminal” pārstāvji.

25. maijā Latvijas delegācija tikās ar Novosibirskas apgabala transporta un ceļu saimniecības ministru Sergeju Titovu, kuras laikā iepazīstināja ar savas vizītes mērķiem. Krievijas puse prezentēja apgabala ekonomisko attīstību un sadarbību ar ārvalstīm.

Izstādē „TransSiberia 2016” Rīgas brīvosta ir pārstāvēta Latvijas vienotajā stendā kopā ar citiem Latvijas transporta nozares pārstāvjiem, demonstrējot Novosibirskas uzņēmējiem Latvijas tranzīta koridora priekšrocības. Edgars Sūna:

 „Izstādē „TransSiberia 2016” Rīgas ostas pārvalde piedalās pirmo reizi. Kā ostas pārvaldei mums šeit ir svarīgi kopīgi ar ostas uzņēmumiem un Latvijas ekspeditoriem parādīt Novosibirskas apgabala uzņēmējiem kravu pārvadāšanas iespējas caur Rīgas ostu. Novosibirskas apgabals ir viens no lielākajiem Krievijas reģioniem, kā arī viens no industriāli visattīstītākajiem reģioniem Sibīrijā. Reģionā ir labi attīstīta transporta infrastruktūra, un tas ir būtisks transporta un loģistikas centrs Sibīrijas Federālajā apgabalā. Tāpat arī apgabals ir ļoti bagāts ar derīgajiem izrakteņiem. Tādēļ kravu pārvadājumos no vai uz Rīgas ostu varētu būt ieinteresētas abas puses”.

Rīgas brīvostas pārvaldes un uzņēmuma „Systems Terminal” pārstāvji piedalījās arī Latvijas – Novosibirskas uzņēmēju kontaktbiržā, ko organizēja LIAA kopā ar partnerinstitūcijām Novosibirskas apgabalā. Lielākā interese no Novosibirskas uzņēmumiem bija par konteineru pārvadājumu iespējām caur Rīgas ostu. Rīgas brīvostas Pārvaldnieka vietnieks – Mārketinga direktors Edgars Sūna sniedza interviju vietējam TV kanālam par Rīgas ostas mērķiem piedaloties transporta nozares pasākumos Novosibirskā.