27.05.2016.

Vācu kruīzu līnija AIDA Rīgu sāka iekļaut savos maršrutos tikai pagājušā gadā un nu jau esam sagaidījuši šīs kruīzu līnijas sesto vizīti. Šī kruīzu kompānija ilgu laiku svārstījās savā izvēlē apmeklēt Rīgu, taču apmeklējumu skaits nepārprotami rāda to, ka Rīgā tai ir iepaticies. Novērojams, ka arī rīdziniekiem patīk AIDA kuģi, kurus var atpazīt pēc koķetā smaida, kas rotā kuģa korpusa priekšgala daļu.

Jūrniecībā joprojām tiek ievērotas tradīcijas, un arī kruīza kuģus un ostas saista kāda sena tradīcija. Kuģim ierodoties ostā pirmo reizi, tas tiek sveikts ar ostas ģerboni. Uz katra kruīza kuģa, visbiežāk līdzās kapteiņa komandtiltiņam, tiek izvietoti visu to ostu ģērboņi, kurās konkrētais kuģis ir piestājis. Rīgas brīvostas pārvalde, cienot šo tradīciju, arī vienmēr sagaida pirmo reizi ienākošos kruīza kuģus pasniedzot tiem Rīgas ostas ģerboni.

Arī šoreiz RBP Mārketinga departamenta kruīzu kuģu “patroneses” Laura Apoga un Kristiāna Esta tikās ar kuģa apkalpi, lai apmainītos piemiņas plāksnēm. Kuģa apkalpe uzteica Rīgas ostas navigācijas pakalpojumu kvalitāti un pilsētas viesmīlību, ko kuģa pasažieri un apkalpe varēja izbaudīt, ņemot vērā, ka AIDA Aura laikapstākļu dēļ Rīgas ostā uzkavējās ilgāk kā paredzēts.

Šogad Rīgas ostā sagaidāmas vēl 4 AIDA vizītes.

AIDA Aura vizīte Rīgā:

Kruīzu kuģis AIDA Aura atveda uz Rīgu 1317 pasažierus, pārsvarā no Vācijas. Kuģa vizīte ilga no 25. maija 22:50 līdz 26. maija 17:45. Uz Rīgas ostu AIDA Aura atnāca no Stokholmas un tālāk devās uz Klaipēdu.

Kuģis AIDA Aura:

AIDA Aura ir vācu kruīzu līnijas AIDA trešais kuģis. Tas būvēts 2003. gadā vācu kuģu būvētavā "Aker MTW" Vismārā.