06.06.2016.

31. maijā jaunajā ostas teritorijā Krievu salā tika sagaidīts pirmais ostas celtnis. Celtni no savas pašreizējās teritorijas Andrejsalas rajonā uz piestātni Krievu salā pārvietoja uzņēmums SIA "STREK". Uzņēmums ir viens no tiem Rīgas ostas stividoriem, kura ogļu pārkraušanas operācijas līdz 2018. gada decembrim ir jāpārvieto uz jaunizveidoto ostas teritoriju Krievu salā.

Uzņēmuma STREK pārstāvji norāda, ka šis celtnis gan nav paredzēts kravu pārkraušanai, bet ir nepieciešams, lai nodrošinātu jau pasūtīto jauno ogļu kraušanas iekārtu izcelšanu un izbūvi Krievu salā. Celtņa celtspēja ir 27 tonnas un pašreiz notiek tā montāža uz piestātnes.

Kā jau iepriekš ziņojām, projekta „Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra” ietvaros paredzētos ostas infrastruktūras izbūves darbus Rīgas brīvostas pārvalde ir paveikusi un nodevusi ekspluatācijā līdz 2015. gada 30. decembrim. Lai nodrošinātu projekta mērķu sasniegšanu, ostas uzņēmumiem ir jāpārvieto ogļu pārkraušanas operācijas no esošajām teritorijām uz Krievu salu līdz 2018. gada decembrim. Kā redzams, pašreiz visas darbības notiek saskaņā ar RBP izstrādāto un apstiprināto Rīcības plānu un laika grafiku projekta mērķa sasniegšanai.

Vairāk fotoattēlus no celtņa izkraušanas procesa var aplūkot un lejuplādēt adresē: https://failiem.lv/u/t37a7hzf