15.07.2016.

Svētdien, 17. jūlijā Rīgas 31. vidusskolas atjaunotajā stadionā norisināsies Vecmīlgrāvja pirmās sporta spēles “Vecmīlgrāvis VAR!”. Tajās tiek aicināts piedalīties ikviens vecmīlgrāvietis, kā arī tuvākas vai tālākas apkaimes iedzīvotājs. Ir tikai viens priekšnoteikums – vēlme sportot.

Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne: “Rīgas brīvostas pārvalde apzinās, ka tik liels industriāls objekts kā osta būtiski ietekmē apkārtējās vides un cilvēku dzīves kvalitāti, kā arī rada papildu slodzi pilsētas infrastruktūrai. Tādēļ Rīgas brīvostas pārvaldes sociālās atbildības pasākumi galvenokārt ir vērsti uz vides un sociālo risku samazināšanu. Īpaša uzmanība tiek pievērsta sadarbībai ar ostas tiešā tuvumā esošo apkaimju iedzīvotājiem. Esam pārliecinājušies, ka vislabākā komunikācija ar iedzīvotājiem notiek ar iedzīvotāju biedrību starpniecību. Organizējot dažādus kopīgus informatīvus, izglītojošus un izklaides pasākumus pilsētnieki tiek informēti par ostas darbu, savukārt ostas pārvalde uzzina, kas ir svarīgs ostas tuvumā dzīvojošajiem iedzīvotājiem.”

Ļoti laba sadarbība Rīgas brīvostas pārvaldei ir izveidojusies ar Vecmīlgrāvja attīstības biedrību (VAB). Šogad, pievēršot uzmanību veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, Brīvostas pārvalde kopā ar VAB  Vecmīlgrāvja apkaimes iedzīvotājiem gribēja radīt dienu, kuru pavadīt fiziskās nodarbēs, sportojot kopā ar ģimeni. Sekojot Augusta Dombrovska iedibinātajai tradīcijai, arī šoreiz pasākuma akcents ir likts uz ģimenes kopā būšanu un kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu. Uz pasākumu tiek aicināta gan jaunā paaudze, gan vecāki un vecvecāki.

Sporta spēles notiks 31. vidusskolas atjaunotajā stadionā, kur būs iespēja piedalīties futbola un strītbola sacensībās, kā arī startēt dažādās stafetēs. Tiem, kam nebūs izdevies saorganizēt komandu, būs plašas iespējas startēt dažādos individuālajos sporta veidos. Mazie sporta spēļu apmeklētāji varēs piedalīties mazajās spēlēs, kur kopā ar dažādiem pasaku tēliem tiks organizētas sacensības tikai starp pašiem mazākajiem.

Laika posmā starp sacensību noslēgumu un apbalvošanu uzstāsies rajonu pārzinātājs - reperis Ozols. Līdz šim gan Ozols par savu rajonu vairāk uzskatījis Pārdaugavu, bet pasākuma organizatori cer, ka pēc šīm sporta spēlēm arī Vecmīlgrāvis viņam kļūs par tikpat īpašu vietu, kāds tas ir visiem vecmīlgrāviešiem.

Dalībnieku reģistrācija pasākuma dienā notiks no plkst. 9:00 līdz plkst. 9:45, bet to vēl var veikt arī elektroniski Vecmīlgrāvja attīstības biedrības Facebook profilā, kur var iegūt arī visu informāciju par pasākuma norisi. Sacensības sāksies plkst. 10:00 un turpināsies līdz vēlai pēcpusdienai.

Pasākuma organizatori gaidīs gan lielus, gan mazus, jo – Vecmīlgrāvis VAR!