09.09.2016.

7. septembrī Rīgas ostu apmeklēja Duisburgas ostas prezidents un valdes priekšsēdētājs Ēriks Štāke (Erich Staake). Duisburkgas ostas pārstāvis tikās ar Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieku – Mārketinga direktoru Edgaru Sūnu un tika iepazīstināts ar ostu, veicot izbraukumu pa Rīgas ostas akvatoriju. Duisburgas osta ir pasaules lielākā iekšzemes osta, kura pēdējo gadu laikā ir attīstījusies par vadošo loģistikas mezglu Centrāleiropā. Ēriks Štāke bija ieradies Latvijā, lai tiktos ar LR Satiksmes ministrijas, AS Latvijas dzelzceļš un Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvjiem, lai runātu par Latvijas sadarbību ar Duisburgas ostu Eirāzijas piegāžu ķēžu nodrošināšanā.

Duisburgas osta ir attīstījusi Jaunā zīda ceļa vilcienu starp Ķīnas pilsētu Čunčinu un Duisburgu, kā arī veiksmīgi strādā pie tā attīstības. Latvijas loģistikas nozares interesēs ir attīstīt Ķīnas – Eiropas loģistikas piegāžu koridora atzaru caur Latviju, Ziemeļeiropas loģistikas piegāžu nodrošināšanai. Latvijas tranzīta nozares dalībnieki, tai skaitā Rīgas brīvostas pārvalde un ostas uzņēmumi, ir gatavi aktīvi strādāt, lai piedāvātu integrētus un ilgtspējīgus loģistikas risinājumus, kā arī konteinervilcienu piepildījumu abos virzienos.

 Duisburgas ostas prezidents jau iepriekš ir paudis, ka ciešāka sadarbība ar Latvijas tranzīta koridoru dotu labumu abiem iesaistītajiem spēlētājiem. No vienas puses, tā būtu tieša pieeja Centrāleiropas tirgiem. No otras puses, tas dotu vēl efektīvākus dzelzceļa savienojumus ar Āziju, jo Latvijā ir tieša pieeja platajām sliedēm

Vizītes laikā ostā Ēriks Štāke tika iepazīstināts ar ostas infrastrastruktūru, konteineru termināļu darbību un Rīgas brīvostas piedāvātajām iespējām jaunu investīciju projektu realizācijā.