12.10.2016.

11. oktobrī Rīgas brīvostas pārvaldes (RBP) Ostas policijas un Mārketinga departamenta pārstāvji informēja Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) Transporta grupas militārā atbalsta izbraukuma sanāksmes dalībniekus par Rīgas brīvostas infrastruktūras iespējām un pieredzi NATO kravu apkalpošanā. Ikgadējās NATO Transporta grupas izbraukuma sanāksmes tiek organizētas kādā no organizācijas dalībvalstīm vai sadarbības valstīm, lai izvērtētu ar militāro kravu pārvadājumiem saistītus jautājumus.  Šogad sanāksme notiek Rīgā no 11. – 13. oktobrim un tajā piedalās NATO dalībvalstu, kā arī sadarbības valstu eksperti, kuru darbība ir saistīta ar militāro kravu transportēšanu. Kaut arī Rīgas osta jau kopš 2009. gada ir uzticams NATO kravu pārvadājumu partneris, sanāksmes norise Rīgā bija lieliska iespēja vēlreiz demonstrēt Rīgas ostas infrastruktūras iespējas un pakalpojumu kvalitāti.

Kopš 2009. gada Ziemeļu apgādes tīkla ietvaros caur Rīgas ostu ir pārvadāti vairāk nekā 95 000 TEU vienību konteinerkravu. Dalība militāro kravu transportēšanā ir veicinājusi Latvijas starptautisku atpazīstamību NATO ietvaros un radījusi Rīgas ostai uzticama un efektīva partnera tēlu. Vienlaikus Rīgas brīvosta tiek izmantota arī kravu transportēšanai militāro mācību vajadzībām Baltijas reģionā.

RBP pārstāvji sanāksmes dalībniekus informēja par praktisko NATO kravu transportēšanas pieredzi Rīgas ostā. Izmantojot  informāciju no ostas uzņēmumiem, ar reālu gadījumu piemēriem un klientu atsauksmēm tika demonstrēta pakalpojumu augstā kvalitāte Rīgas ostas termināļos. Ostas policijas pārstāvis atbildēja uz jautājumiem, kas saistīti ar ostas un termināļu drošību, nepieciešamo standartu ieviešanu un kontroli. RBP pārstāvji uzsvēra, ka liela nozīme NATO kravu transportēšanā ir gan ostas termināļu, gan ostas pārvaldes dienestu kvalitatīvam darbam, kā arī efektīvai sadarbībai starp termināļiem un ostas pārvaldi. Ostas uzņēmumi ir tie, kas nodrošina kvalitatīvus ostas un kravu loģistikas pakalpojumus, savukārt ostas pārvalde atbild par vispārējo drošību ostā. Rīgas ostā vislielākā pieredze militāro kravu transportā ir SIA “Ŗīgas Universālais Termināls”.  Klienti novērtē ne tikai šī termināla tehniskās iespējas, servisa ātrumu, kvalitāti un drošumu, bet arī ieinteresēto, pretimnākošo attieksmi un spēju atrisināt nestandarta situācijas.