03.11.2017.

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitasuzņēmuma SIA "LDz Loģistika" valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis un Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš šonedēļ Ministru prezidenta Māra Kučinska delegācijas ietvaros devušies vizītē uz Indiju, lai piedalītos virknē ar uzņēmējdarbības un starpvalstu attiecību stiprināšanu saistītos pasākumos. Tostarp rīt, 4.novembrī uzņēmumu vadītāji piedalīsies transporta un loģistikas konferencē Mumbajā, kur iepazīstinās ar Latvijas priekšrocībām starptautiskajos tranzīta koridoros.

Plānots, ka konferences ietvaros LR Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, V.Lūsis un A.Zeltiņš pasākuma dalībniekus iepazīstinās ar Latvijas loģistikas sektoru, tā priekšrocībām Eirāzijas tranzīta koridoros, kā arī stāstīs par Indijas uzņēmēju iespējām izmantot Latvijas tranzīta koridoru kravu nogādāšanai uz Ziemeļeiropu.

V.Lūsis konferencē prezentēs SIA "LDz Loģistika" nodrošināto “vienas pieturas aģentūras” principu kravu pārvadājumu organizēšanā, kā arī neaizsalstošo Latvijas ostu priekšrocībām, kas garantē kravu tālāku transportēšanu pat gada visaukstākajos mēnešos. Vienlaikus V.Lūsis iepazīstinās ar Latvijas iesaisti Ziemeļu-Dienvidu transporta koridora izveidē, kas jau vistuvākajā nākotnē savienos Indiju un Irānu ar Ziemeļeiropu.

Mumbajā notiekošajā konferencē piedalīsies gan Latvijas transporta un loģistikas nozari pārstāvoši uzņēmumi, gan arī Indijas uzņēmēji, tostarp Indijas komercpalātas, Indijas Kravu pārvadātāju asociācijas un Indijas ostu pārstāvji. Savukārt nākamās nedēļas sākumā “Latvijas dzelzceļa” vadība piedalīsies starptautiskā loģistikas forumā Irānā, kas ir tikpat būtiska Ziemeļu-Dienvidu transporta koridora dalībvalsts kā Indija.