30.04.2019.

Aprīļa vidū Maskavā norisinājās starptautiskā transporta un loģistikas izstāde "TransRussia", kurā Latvijas transporta un tranzīta nozari veiksmīgi pārstāvēja vairāk nekā 40 Latvijas uzņēmumi, t.sk. VAS "Latvijas dzelzceļš", Rīgas Brīvosta, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, Ventspils brīvosta un Starptautiskā lidosta "Rīga".

Izstādes laikā Latvijas transporta un tranzīta nozare sevi prezentēja ar jaunu zīmolu - "Via Latvia", kas liecina par labu sadarbību visas nozares dalībnieku starpā un vienotu mērķi - efektīvu un konkurētspējīgu pakalpojumu sniegšanu starptautiskajos tirgos.

Jaunais zīmols "Via Latvia" ietver Latvijas transporta un tranzīta nozares galvenos spēlētājus, kuri, apvienojot savus resursus, spēj starptautiskajos tirgos saviem esošajiem, kā arī potenciālajiem sadarbības partneriem piedāvāt mūsdienīgus, modernus, kvalitatīvus, kā arī klientu vajadzībām pielāgotus transporta, loģistikas un e-komercijas pakalpojumus.

VAS "Latvijas dzelzceļš" prezidents Edvīns Bērziņš uzsver: " Apvienojoties vienotā komandā, mēs - transporta nozares dalībnieki pierādām, ka jau šodien spējam piedāvāt modernus multimodālus risinājumus un veiksmīgi konkurēt starptautiskajos tirgos. Jau šobrīd "Latvijas dzelzceļš" ir pierādījis sevi kā nopietnu partneri starptautisko kravu pārvadājumu nodrošināšanā, bet Latvijas transporta nozarei kā vienotai komandai tas izdosies vēl labāk."

Vienlaikus Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš atzīmē: "Izstāde, kā jau katru gadu, ir lieliska vieta, kur satikties transporta un tranzīta nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, tostarp, gan konkurentiem, gan potenciālajiem sadarbības partneriem."

Izstādes laikā VAS "Latvijas dzelzceļš" meitasuzņēmums SIA "LDz Loģistika" noslēdza arī sadarbības līgumus ar trīs uzņēmumiem, kas paredz sākt piedāvāt kontreileru pārvadājumus, palielināt kravu pārvadājumu apjomus satiksmē ar Krieviju, kā arī veicināt informāciju tehnoloģiju integrēšanu kravu pārvadājumu pakalpojumu nodrošināšanā.

Kopumā izstādē piedalījās vairāk nekā 400 kompānijas no 28 pasaules valstīm, t.sk. Latvijas, Baltkrievijas, Vācijas, Irānas, Ķīnas, Indijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Azerbaidžānas nacionālie stendi.