01.04.2015.

Otrdien, 31.martā Rīgas brīvostā A/S „Norvik Bank” pavadošās delegācijas sastāvā viesojās investoru delegācija no Indijas.

Ostas apmeklējuma laikā Indijas delegācijas pārstāvji vērsa uzmanību uz labvēlīgajiem potenciālās sadarbības aspektiem, kuru starpā tiek izcelta ostas stratēģiski izdevīgā atrašanās vieta, kā arī zemie loģistikas izdevumi Rīgas brīvostā. Indijas uzņēmēju primārā interese ir saistīta ar noliktavu attīstību Rīgas brīvostas teritorijā, tādejādi attīstot Indijas eksporta kanālu potenciālu Eiropā. Tāpat delegācijas pārstāvji neslēpj ieinteresētību importēt gan piena produktus, gan kokmateriālus no Latvijas uz Indiju.

 

 

Āzijas uzņēmēju un investoru interese liecina par Rīgas brīvostas potenciālu kļūt par nozīmīgu austrumu un rietumu tranzītbiznesa krustpunktu, un paralēli attīstot infrastruktūru un loģistikas pakalpojumu servisu, iespējams palielināt mūsu valsts lomu pieaugošās globālās konkurences apstākļos.

Indijā šobrīd ir aptuveni 1,2 miljards iedzīvotāju un šī valsts ir uzskatāma par otro lielāko rīsu ražotāju pasaulē. Reģiona izaugsmes pamatā ir tā bagātīgie derīgo izrakteņu krājumi, lauksaimniecības resursi, kā arī Indijas valdības attīstības iniciatīvas, kas ir mērķētas uz reģionu ekonomiskās attīstības veicināšanu.

Līdz šim galvenās Indijas eksporta preces uz ES ir bijuši tekstilizstrādājumi, lauksaimniecības produkcija, ķimikālijas, bet importā no ES - ķīmiskās rūpniecības un ar to saistīto nozaru produkti, mašīnas un mehānismi.