20.11.2015.

RBP vīriešu basketbola komanda ar pārliecinošu sniegumu, uzvarot visas spēles, jau trešo gadu pēc kārtas izcīna Baltijas valstu ostu basketbola kausu.

 

Baltijas valstu ostu basketbola turnīrs katru gadu tiek organizēts kādā no lielākajām Baltijas valstu ostu pilsētām. Šis turnīrs kļuvis par ikgadēju tradīciju kopš 2002.gada un šogad norisinājās Lietuvas ostas pilsētā Klaipēdā. Šī turnīra mērķis ir veicināt sportisko garu, veselīgu dzīvesveidu, kā arī veicināt un stiprināt sadarbību un draudzīgas attiecības starp jūrniecības nozares ieinteresētajām personām.

Šīs turnīrs bija īpašs arī ar to, ka RBP komandai tas bija jau trešais panākums pēdējo trīs gadu laikā, kas pamatojoties uz turnīra nolikumu, nozīmē, ka ceļojošais kauss, kas starp citu, un jo īpaši, ir tapis Latvijā, paliks Rīgas brīvostas pārvaldē.

Lai gan nav noslēpums, ka starp Baltijas valstu ostām pastāv sīva konkurence cīņā par reģiona vadošās ostas statusu, tomēr būtiskākais dotajā ģeopolitiskajā situācijā ir stiprināt visa reģiona konkurētspēju globālā mērogā, tādejādi vecinot reģiona ekonomisko attīstību. Ņemot vērā, ka ostu basketbola komandu sastāvu veido speciālisti no plaša nozaru spektra, piemēram, inženieri, juristi, finansisti, ostas drošības speciālisti u.c., var droši apgalvot, ka šī tradīcija kalpo arī kā pieredzes un zināšanu apmaiņas instruments, kas veicina gan katras atsevišķās, gan visu ostu kopējo attīstību.

Nākamā, 14.turnīra organizēšanas gods un atbildība uzticēta Ventspils brīvostai.