31.03.2016.

 

 Rīgas brīvostas pārvaldes Jūras kanāla dienests regulāri veic ostas akvatorija un kuģu ceļa pieejas dziļuma mērījumus. Hidrogrāfijas kuģis “LĪNE”, aprīkots ar modernāko dziļuma mērierīci Latvijā RESON 7125, kas nodrošina lielāku izšķirtspēju un detalizāciju Daugavas kanāla kuģu ceļu gultnes reljefa attēlošanai un kuģošanai bīstamo objektu vai šķēršļu atklāšanai.

 

Ņemot vērā Kuģu ceļa gultnes specifiku, uzmērīšanas darbi tiek veikt visa gada garumā. Smilšu plūsma Daugavā ir dabiska parādība, taču to būtiski ietekmē arī Rīgas HES darbība un kuģu radītās turbulences un dzenskrūvju iedarbības, veicot manevrus gan pie piestātnēm, gan kuģu apgriešanās laukumos. Uzmērīšanas darbi tiek veikti gan drošības, gan akvatorija un piestātņu attīstības un uzturēšanas nolūkā.

 

 Jūras kanāla dienesta Mērījumu nodaļa ir daļa no Kuģošanas departamentā ietilpstošajām nodaļām, kas ir atbildīga par Rīgas brīvostas pārvaldei pārvaldībā nodotās infrastruktūras uzturēšanu un modernizēšanu. Kuģošanas departamentā ietilpst vairāki dienesti un tiem pakļautas apakšnodaļas, kuru pienākumos ietilpst, piemēram, hidrogrāfisko mērījumu veikšana, navigācijas aprīkojuma uzstādīšana un uzturēšana, bagarēšanas darbi, radaru un telekomunikāciju uzturēšana, kā arī citi ar modernas infrastruktūras nodrošināšanu saistīti pienākumi.